Office management: wat houdt dat in?

https://lh6.googleusercontent.com/-uvs-BDdx4FI/U_mfnEIUV8I/AAAAAAAABKc/r_HAIjoBuWw/w400-h126-no/Blackboard.jpg

Tegenwoordig komt de term steeds meer naar boven: office management. Maar wat is dat dan precies? Het is een functie op een kantoor, waar je ook een opleiding voor kunt volgen waarna je aan de slag kan in office management. Met deze opleiding word je voorbereid op een baan in de office management. Hier is veel vraag naar en meeste bedrijven zijn op zoek naar iemand die makkelijk kan schakelen tussen medewerkers. Freelance office managers zijn namelijk ook erg in en in deze tijd werken veel mensen thuis.

Taken en werkzaamheden bij een functie in office management

Als je in de office management werkt, dan heb je een kantoorbaan. Je houdt je bezig met organisatie, administratie en communicatie. Je bent een schakel tussen management en de andere werknemers. Je helpt management met dingen soepel te laten verlopen. Elk kantoor is anders, dus ook elke kantoor management is anders. Meestal is het wel zo dat je je als office manager bezighoudt met dingen zoals planning, documentatie, organisatie, ondersteuning aan management en administratie.

Elk kantoor en zijn management is anders, maar de meeste taken hebben wel een overeenkomst. Je beantwoordt mail, telefoon en post. Je bent de schakel tussen management en werknemers, maar ook tussen verschillende afdelingen. Je regelt daarnaast personele en zakelijke zaken. Veel bedrijven hebben een kantoor, dus je kunt in veel sectoren office management doen. Met een opleiding word je goed voorbereid op het werkveld. Fabius biedt deze opleiding door heel Nederland en dus zit er zeker een locatie bij je in de buurt. Dan kun je een opleiding volgen en snel aan de slag gaan als office manager.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *