Raamdecoratie op dakramen: wat zijn de mogelijkheden?

Dakramen

Een dakraam in je zolder zorgt voor meer lichtinval en voor goede ventilatie. Daarom kiezen veel mensen ervoor de zolder te voorzien van dakramen omdat het niet alleen praktisch is maar ook leuk staat. Alleen hoe verduister je die ramen nou? Een normaal gordijn ervoor hangen kan niet want deze valt natuurlijk omlaag. Gelukkig zijn er opties.

Dakramen

Een rolgordijn is een goed idee

Rolgordijnen zijn handig want die kun je vastzetten tegen een raam. Dat kan dus ook bij een diagonaal dakraam. Je trekt ze er simpelweg overheen en zet ze vast aan de onderkant. De rolgordijnen hebben nog een ander groot voordeel: je hebt al heel voordelig een rolgordijn in huis. Omdat ze betaalbaar zijn worden ze ook het meeste gekozen.

Afscherming met hout

Wie het kunststof van een rolgordijn niet mooi vindt kan nog kiezen voor raamdecoratie van hout. Dit staat erg chique maar het is dan ook duurder. Houd daar rekening mee in je keuze want het hangt dus allemaal samen met je budget. Een dakraam plaatsen is ook niet goedkoop. 

Dakramen

Soorten ramen

Je kunt indien nodig ook besparen op het soort dakramen van Bouw-handel.nl. Een zolderraam dat niet alleen een raam is maar ook dient als dakbetreding is praktisch maar ook duurder. Wil je besparen? Kies dan een kleiner dakraam met bijvoorbeeld een tuimel as. Die tuimelramen zijn voordeliger en ook iets makkelijker te onderhouden omdat je ze goed kunt schoonmaken.