Tuinhuis met overkapping populairder dan ooit

Een tuinhuis met overkapping is een populaire ingreep om een woonhuis te moderniseren. Deze relatieve ingreep ken lage investerings kosten – zeker als het een houten tuinhuis is. Naast de extra vierkante meters aan opslag of leefruimte, ligt de echte meerwaarde in de overkapping. Deze portiek is zeer geliefd bij huiseigenaren.

De afgeschermde veranda geeft een verbeterde esthetische uitstraling aan jouw woonhuis en erf, creëert tegelijkertijd meer recreatieruimte aan voor-, zij- of achterkant van het huis. Het is een bij uitstek de plek voor een schommelbank, tuinmeubelen en creatieve verlichtingsarmaturen. Een tuinhuis met overkapping aan de voorzijde van het woning is tevens een warme en gastvrije ingang voor bezoekers. Hoe het ook zij, een beschutte veranda is een goede investering als je een actief sociaal leven hebt.

Tuinhuis met overkapping is functioneel

Natuurlijk zijn er meer voordelen aan een tuinhuis. Denk bijvoorbeeld aan de opberg mogelijkheden die het biedt. Het is ideaal voor het opslaan van grote tuin gereedschappen en grasmaaiers bijvoorbeeld. Die kan je binnenshuis lastig kwijt. Denk ook aan de mogelijkheid om brandhout op te stapelen onder de overkapping. Dat is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch erg plezierig.