Waar zijn infraroodlampen voor bedoeld?

Infraroodlampen

Infraroodlampen kunnen onder meer worden gebruikt voor de behandeling van stijve spieren, stijve gewrichten, maar ook incidentele of chronische spierpijn. Verder kan het gebruik van een infraroodlamp helpen bij pijn door reumatische aandoeningen of pijn in de onderrug. Door de infraroodlamp te richten op de spier of het gewricht waar je last van hebt, kun je op een effectieve manier je klachten verminderen. De behandeling met een infraroodlamp voelt ook erg prettig aan, het veroorzaakt een comfortabel warm gevoel op de plek die je behandelt.

Warmtestraling

Hoe werkt infraroodlampen?

Met infraroodlampen wordt er veel infrarood licht, ook wel warmtestraling genoemd, gebundeld afgegeven waardoor je huid verwarmt wordt op een specifieke plek. Deze straling kan niet door mensen gezien worden, maar wel worden gevoeld. Mensen geven namelijk ook infraroodstraling af, dit voel je als warmte vanaf je huid. Wanneer de infraroodlamp op een bepaalde plek op je lichaam schijnt, warmt deze plek op. Als gevolg van deze opwarming gaat je bloed sneller stromen op deze plek. Hierdoor kan er sneller zuurstof en voedingsstoffen naar deze plek worden vervoerd. Ook worden afvalstoffen van de spieren sneller afgevoerd. Op deze manier kan pijn plaatselijk worden verminderd en de spier of het gewricht zich herstellen. Je verbetert eigenlijk de werking van je eigen lichaam en maakt deze meer efficiënt met een infraroodlamp.

Pijnklacht

Afhankelijk van de pijnklacht verschilt de tijd die nodig is om een infraroodlamp te gebruiken. Heb je spierpijn na intensief sporten? Dit kan vaak vrij snel worden opgelost met een infraroodlamp. Heb je al lange tijd last van een zware blessure? Dan kan het nodig zijn om over een langere periode de infraroodlamp te gebruiken. Het is beter om de infraroodlamp vaker en voor een kortere tijd per keer te gebruiken. Hierdoor geef je je lichaam de tijd die nodig is om zijn werk te doen. Verder is het ook belangrijk om je ogen goed te beschermen tijdens het gebruik van een infraroodlamp. Gelukkig is het mogelijk om infraroodlampen te richten naar eigen voorkeur en kun je zo je ogen zoveel mogelijk ontwijken.