Zin en onzin van een topper

Een topper 180×200 is erg populair en wordt vaak gekocht om het slaapcomfort van een tweepersoonsbed te vergroten. Echter is een topmatras ook geen wondermiddel, maar niet iedereen weet dat. Heeft het zin om een topper te kopen? In dit artikel vertellen we je meer over de zin en onzin van een topmatras.

Wanneer heeft een topper wel zin?

topper 180x200

Als je je bed graag iets zachter of juist wat steviger wilt maken, heeft het kopen van een topper wel zin. Kies dan voor een zachtere of juist wat hardere topper en verbeter zo je slaapcomfort. Een topper is ook ideaal om de levensduur van je matras mee te verlengen.

Daarbij wordt het opmaken van het bed met een topper ook veel makkelijker. Je kunt de tijk gemakkelijk wassen in de wasmachine, omdat hij kleiner is. Ook kun je het topmatras makkelijker keren dan je gewone matras. Heb je twee eenpersoonsmatrassen op je tweepersoonsbed liggen? Dan kan een topper helpen om de geul te verminderen.

topper 180x200

Wanneer is een topper onzin?

Het toevoegen van een topper aan je bed is onzin als je dit doet om je oude matras mee op te peppen. Een topper is hier niet geschikt voor. Je kunt in dat geval beter een nieuw matras aanschaffen.

Verder is het kopen van een topper niet aan te raden als je dit niet lekker vindt liggen. Niet iedereen vindt een topmatras fijn. Dit is echter wel afhankelijk van het type topmatras en de combinatie met je huidige matras. Je kunt dit daarom het beste eerst uitproberen.